Links

Oui-share er en oprindeligt fransk organisation, der arbejder med at fremme deleøkonomien. Oui-share står bla. bag den store årlige OuiShareFest i Paris.  Der findes også en dansk Ouishare gruppe på Facebook

Jeremy Ohyang er konsulent med base i San Francisco. Han er yderst velorienteret om udviklingen af platforme, og skriver grundigt om det på sin blog.

Ellen MacArthur foundation arbejder på at fremme forståelsen af den cirkulære økonomi.  

Nesta er en stor engelsk fond, som støtter innovation. Nesta har et website om Collaborative consumption 

Rachel Botsman, forfatter til den oprindelige bog om collaborative consumption. Hendes konsulentvirksomhed har masser af information om emnet. 

Peers.org i USA er paraply- og interesseorganisation for en lang selskaber indenfor dele-økonomien. 

ShareNL er en hollandsk organisation der arbejder på at undersøge og fremme deleøkonomien. Share NL har især været engageret i at gøre Amsterdam til “sharing city”.

Platform thinking - Sangeet Paul Choudary’s glimrende site om platforme i økonomien
Chaudary er medforfatter til bogen Platform Revolution: How Networked Markets Are Transforming the Economy – And How to Make Them Work for You

Machine, Platform, Crowd - Harnessing the digital economy af McAfee and Brynjofsson gennemgår de udviklinger, der fører til platformsøkonomien. 

Virgin koncernen har en stor samling af artikler om “The sharing economy"

Waves innovation - en udstilling produceret af den franske bank BNP Paribas, som fortæller om 5 sammenhængende bølger af forandring i økonomien: Sharing, Co-creation, Makers, Inclusion og Circular economy. 

Shareable er en blog og en organisation i Silicon Valley, der rådgiver og researcher indenfor den nye økonomi. Hælder til den ideologiske side af dele-økonomien, hvilket er vældig inspirererede. 

Martin Kenney, professor ved UC Davies har skrevet en hel del om platformøkonomien og har god dokumentation og et godt overblik.