Den lange hale af deltagelse

Det er selvfølgelig urealistisk at tro, at alle kunder vil engagere sig i at udforme alt, hvad de bruger – endsige, at alle kunder faktisk har noget originalt at bidrage med. Men nogle har.

Ingen af os har tid eller opmærksomhed til at engagere sig dybt i at skabe hver eneste dims eller tjeneste, som vi bruger. I de fleste situationer vil vores interaktion med leverandøren være minimal, typisk vil det begrænse sig til at bidrage med likes og anmeldelser.

 Men mange kunder har et par områder, de går meget højt op i og som de er villige til at engagere sig særdeles aktivt i. Nogle gange kender de produktet bedre end dem, der arbejder med at producere. Den type superbrugere kan være en værdifuld kilde til indsigt, og de kan være til stor gavn for hele det community af brugere, der findes omkring et produkt eller en løsning.


Graden af brugernes engagement i værdiskabelsen følger en ”lang hale”:

- I den ene ende af skalaen er der masser af brugere, der bidrager med små tilbagemeldinger simpelthen ved at forbruge og efterlade digitale spor om deres præferencer.
- I den anden ende finder man nogle få superbrugere, der kan deltage direkte i udviklingen af nye produkter som eksperter.

long-tail-of-participation