Livet er flydende - Liquid

Vi plejede at have faste arbejdstider, og butikker og kontorer blev lukket på helligdage og i weekender. Man kunne ikke gå på nettet og shoppe eller ordne betalinger midt om natten, endsige bestille pizza til levering. Nu forventer vi at kunne få hvad som helst, når som helst, hvor som helst – selvfølgelig.

Livet i den industrielle økonomi var struktureret i store, velafgrænsede katagorier - men de strukturer er under opløsning. Vi er på vej mod en økonomi, der er organiseret omkring instances - og med det følger en livsstil, som er langt mindre fast og forudsigelig. Livet bliver flydende – liquid.


Hvis man ønsker mere individualiserede og fleksible tjenester, er man til gengæld også selv forpligtet til at arbejde på en mere flydende og fleksibel måde. I dag, som brugere, ønsker vi adgang til tjenester 24/7/365. Vi sætter pris på at have adgang til et stort udvalg af tjenester, som vi kan benytte os af i meget små enheder ad gangen, on-demand. Derfor må vi til gengæld, som leverandører, være til rådighed når som helst, og vi skal levere i meget små enheder ad gangen.

 

Det er en selvforstærkende tendens, for hvis man er nødt til at stå til rådighed når som helst, så kan man heller ikke klare sig uden at det system, der omgiver en, også er fleksibelt – se blot de problemer, som forældre, der ikke arbejder på de normale tidspunkter af dagen, har med at finde børnepasning. Hvis du er nødt til at være fleksibel, vil du selv efterspørge fleksible løsninger, der kan understøtte dig.

Kort sagt: En mere fleksibel organisering af værdiskabelsen indebærer, at mange af de strukturer, som samfundet blev organiseret omkring, vil blive brudt ned.

 

Liquid life

·      porøst

·      flydende

·      frisat

·      accelererende